U bent hier : Start
Laatst aangepast op 1-01-2020
© Basisschool Sint-Antonius - Versie 5.0

Bezoek onze facebookpagina

 

 


 • Het CLB organiseert INFOSESSIES IVM OVERSTAP NAAR HET SECUNDAIR ONDERWIJS. Download hier de folder.
 • Het schoolreglement (+ bijlage) en de bijhorende infobrochure kunt u steeds nalezen op de website van onze school.
  Enkel op uitdrukkelijk verzoek zullen we u van deze documenten een afschrift op papier bezorgen.
  Het schoolreglement en de infobrochure kan u ook steeds downloaden op deze pagina.
 • Gebruik dit inschrijvingsdocument wanneer u uw kind wenst in te schrijven.
  Vergeet niet de e-ID kaart en een klevertje van de mutualiteit mee te brengen naar de inschrijving!
 • Wanneer kan je je kind inschrijven in onze school ? Klik hier !
 • Het 'afwezigheidsbriefje' en het 'attest sporadisch toedienen van geneesmiddelen' kan je downloaden.
 • Wat eten we ? Bekijk het menu.
 • Vragen, suggesties, problemen ? Mail ze naar de webmaster.
 • Disclaimer

 

NIEUWE FOTO'S
U vindt alle foto's in de fotogalerij.
 
Laatst toegevoegd :

Dinsdag 26 november gingen de 3e en de 4e klas naar het toneel in De Herbakker. In deze interactieve theatervoorstelling "De Bende van Oorwoud", staan de acteurs paraat om de wereld groen te kleuren. Deze strijdlustige rakkers vol wilde ideeën trekken met een rugzak vol straffe songs en verhalen ten strijde voor natuur en leven op onze planeet! Terwijl de zaadbommen knallen en de kinderen worden opgeroepen om vuil, vuiler, vuilst te worden knippen de Egels of Death Metal almaar meer gaten ‘in den draad’.

De 6e klas bracht op 22 oktober een bezoek aan het VISO, een technische school. Ze werden ontvangen op de catwalk en als echte modellen werden ze gefotografeerd door de afdeling fotografie.  Ze maakten ook kennis met verschillende computerprogramma's zoals fotoshop en creator en ook met de afdeling multimedia waar ze een animatiefilmpje mochten maken. Verder zagen ze de afdeling drukkerij waar ze zowel kennis maakten met zeefdruk als de drukpers. Ze zagen hoe de grote machines te werk gingen en waren echt onder de indruk. Het was een boeiende voormiddag en een mooie kennismaking met een secundaire school.
Lala de Koala en de politie bezoeken onze school voor fietsencontrole.
Woensdag 9 oktober bracht de 6e klas een bezoek aan Wijkcentrum De Kring. Ze kregen een rondleiding in de speelbazaar, de babybazaar, de sociale kruidenier, de keuken van het centrum en ze maakten kennis met begrippen als welzijn, kansarmoede, generatiearmoede... Aan de hand van een inleefspel mochten de leerlingen ook hun eigen budget beheren om een woning te vinden, rekeningen te betalen, kledij te kopen... Hierbij merkten ze dat dit niet voor elk gezin even evident is. Het was een zeer aangename en leerrijke voormiddag!
Op maandag 23 september smeerden de kinderen van de 4e klas hun kuiten in. Ze zetten zich 100 procent in! Wat een sportieve houding! Deelnemen is belangrijker dan winnen!

Ook de 1e klas ging op woensdag 25 september 2019 de strijd aan met de andere scholen uit Eeklo. Ze hadden heel veel plezier en gingen er voor de volle 100% tegenaan.
Klas 1A won hierbij met grote voorsprong van alle klassen. Lukas uit klas 1A won ook de veldloop.

De 6e klas leerde op 25 september de 28 lidstaten van de Europese Unie en hun hoofdsteden kennen met behulp van de Ipads.

De kinderen van de 1e klas kregen op 24 september 2019 in de namiddag een groot aantal gezelschapsspelletjes aangeleerd door de kinderen van de 6e klas.
Ze leerden luisteren naar en uitleg geven aan elkaar, maar ook samen spelen, geduld hebben en verliezen. Het was een leerrijke en plezierige middag!

Op maandag 16 september verkennen de kinderen van de 4e klas de schoolomgeving. We ontdekken heel wat verkeersborden!

Dinsdag 10 september gingen we met de 4de en 6de klas op uitstap. Op het vliegveld van Ursel werd een historische site van WO II opgesteld.
Het Provinciecommando van Oost-Vlaanderen bestaande uit land- , lucht- , marine- en medisch component, maar ook de politie, zorgde voor een uitgebreid aanbod.
De leerlingen zagen F16's overvliegen, mochten binnenkijken in helicopters, bluswagens, .....  We reden ook mee in een heuse vrachtwagen van het leger, volgden een hindernissenparcours en beklommen een muur van 15 meter zoals echte soldaten. We leerden ook meer over defensie aan de hand van demonstraties van de ontmijningsdienst en opleiding van de honden. Kortom, een zeer leerrijke maar ook leuke dag, met als kers op de taart: op de foto met Pol van FC De Kampioenen!