Vooraf

Deze website wil aan de kinderen (van onze school) een beeld geven van het leven van een kind in de streek van Makebuko. Alle foto's (tenzij anders vermeld) en films op deze site zijn opgenomen door medewerkers van het project en ter beschikking gesteld voor deze site. De filmpjes zijn opgemaakt in .mov-formaat. Een Quicktimeplayer is dus nodig op je computer. Op de website van Apple kan je deze gratis downloaden, of je kan een alternatief gebruiken.

Deze website heeft geen politieke of religieuze bedoelingen en heeft niet de bedoeling enige mening te propageren. Daarom vragen wij om het beeldmateriaal op deze site niet voor andere doeleinden dan educatieve te gebruiken. Wil je beeldmateriaal uit deze site gebruiken voor je lessen, mail ons.

 

http://Burundi.sintantonius.be

Basisschool Sint-Antonius steunt sinds 2006 het project "Makebuko". De verschillende partners hierin zijn CM-Midden Vlaanderen, VZW Projecten Burundi en onze school.

De doelstelling is onder te verdelen in 3 grote pijlers.

Voor de school : Vriendschapsbanden tussen leerlingen basisonderwijs.

Voor de VZW : ondersteuning in werking en materiaal voor weeshuizen en gehandicapte kinderen.

Voor CM-Midden Vlaanderen : mensen samen brengen om zich te organiseren en de gezondheidszorg toegankelijk te maken voor iedereen.

 

Burundi, land van heuvels

Burundi ligt juist onder evenaar en er wonen heel veel mensen. Burundi is het land van "mille collines". Dat is Frans voor "duizend heuvels". Op elke heuvel staan een paar boerderijen waar mensen hun eigen voedsel verbouwen.
Burundi behoort tot de armste landen ter wereld.

 

De Vlag van Burundi

De symboliek van de vlag:

rood = voor de offers die het volk bracht in de loop der tijden.
groen = hoop voor betere toekomst
wit = verlangen naar vrede.
3 sterren = symboliseren de 3 bevolkingsgroepen

 

Burundi in de wereld.

Wij wonen in BelgiŽ. BelgiŽ is een land in het werelddeel Europa.

Burundi is een land in Afrika.

Op de wereldbol hieronder kan je Europa en Afrika zoeken. Als je met je muispijl over de kaart gaat, dan komen BelgiŽ en Burundi op de kaart.

Bovenstaande animatie is genomen uit de java-animatie van de NASA.

Wil je een draaiende wereldbol, klik op de volgende link van de Nasa.

 

Meer weten ? Lees verder op de volgende pagina ==>