U bent hier : Fotogalerij
Laatst aangepast op 21-11-2017
© Basisschool Sint-Antonius - Versie 5.0
Op deze pagina vindt u de foto's van schooljaar 2017 - 2018.
Dit fotoarchief groeit voortdurend en geeft een beeld van de bruisende activiteiten waarop Basisschool Sint-Antonius zijn leerlingen trakteert.
Klik op de afbeelding om alle foto's te zien ! Veel kijkplezier !

SCHOOL
We zijn vertrokken !
Tussen 26 en 28 september leerden de 3e kleuterklas A en B en de 1e klas werken met de Fotobooth op de iPad. De kinderen gingen hierbij creatief aan de slag met de Fotobooth en leerden werken met de camera.
Magic Jimmy op bezoek op 15 november 2017 : Vandaag hing er magie op school. Magic Jimmy toverde heel wat trucs uit zijn hoed en gaf een heuse show aan onze kleuters en het eerste, tweede en derde leerjaar. Het vierde, vijfde en zesde leerjaar mocht een blik achter de schermen werpen en leerde zelf een aantal goocheltrucs. Jong en oud zullen deze ervaring niet meer vergeten! Bedankt Magic Jimmy! Klik hier om een filmpje te bekijken.

KLEUTERSCHOOL (alle klassen samen)
 

1e KLEUTERKLAS (A + B  samen)
Op 12 oktober werd onze kinderverzorgster Veronique in de bloemetjes gezet (1e kleuterklas A en B).
1e kleuterklas A en B : Foto's achter de schermen van ons schoolfestival.
Op dinsdag 24 oktober gingen de 1e kleuterklas A en B een herfstwandeling maken met de laarzen en paraplu.
Op vrijdagnamiddag 27/10 ging de 1e kleuterklas A en B met de huifkar op bezoek in het bos van kabouter Plop.

1e KLEUTERKLAS A
Thema: welkom in de klas in de 1e kleuterklas A : Enkele sfeerbeelden van de eerste weken school in ons klasje. 
Jules is jarig. Leuke sfeerbeelden van de voorbije weken. Hieperdepiep hoera voor Berend en Jules onze klaspop uit de 1e kleuterklas A : ze werden alle twee 3 jaar!
Hier al enkele herfst sfeerbeelden van de 1e kleuterklas A.
Hiep Hiep Hoera voor Ayron. Hij werdt op dinsdag 24 oktober 3 jaar. De laatste herfst foto's van de 1e kleuterklas A. Nogmaals bedankt aan de mama van Ashaanti voor de hulp tijdens het maken van onze pompoensoep met spinnen balletjes mmmm. 

1e KLEUTERKLAS B
Enkele sfeerbeelden uit de eerste schoolweek van de 1e kleuterklas B.
Jules , de klaspop van de 1e kleuterklas B is 3 jaar !
Jenne uit de 1e kleuterklas B is drie jaar ! Hieperdepiep Hoera !
Enkele sfeerbeelden van het thema " hieperdepiep hoera , ik ben jarig!" in de 1e kleuterklas B. (25/9 tot 13/10)
Herfstsfeer in de 1e kleuterklas B:" We beleefden van 16/10 tot 27/10 de herfst met al onze zintuigen , we maakten een prachtig herfststukje , maakten de hoed van ons paddenstoelenhuis,
leerden een lied en een heel leuk versje over de spinnetjes en maakten heerlijke pompoensoep met spinnenballetjes".
Jesse uit de 1e kleuterklas B is 3 jaar geworden , hiep hiep hoera , we vierden hem op vrijdag 27/10.

2e -3e KLEUTERKLAS (A + B + C samen)
   

2e -3e KLEUTERKLAS A
Kennismaken met het spelmateriaal uit de spelenkoffers. De kleuters van de 2e-3e kleuterklas A vonden het super!
Op 12 september was Ariana uit de 2e-3e kleuterklas A jarig! Ariana heeft ervan genoten, dansen, zingen, balletjes in de lucht blazen, kaarsjes op de taart…
We vieren de verjaardag van Nathan uit de 2e-3e kleuterklas A op woensdag 13 september. Proficiat Nathan, maak er een fijne dag van.
Dankjewel lieve fruitoma om op 13 september fruit te komen snijden in de 2e-3e kleuterklas A. Het zal smaken!
Op 15 september is Katoo uit de 2e-3e kleuterklas A jarig en dat vierden wij met veel plezier! Proficiat Katoo!
Bijtje zoem vliegt naar een zonnebloem; waarneming zonnebloemen in de 2e-3e kleuterklas A op maandag 18 september.
Op vrijdag 22 september maakten de kleuters van de 2e-3e kleuterklas A kennis met de hondjes van de juf. De kleuters en ook de hondjes waren heel enthousiast.
Imker Steven (papa van Jules) kwam vrijdag 29 september een bezoekje brengen in de 2e-3e kleuterklas A. We werden ondergedompeld in het leven van de bijen.
Dankjewel Steven voor de leerrijke namiddag! 
Dankzij de medewerking van de kinderopvang kond de 2e-3e kleuterklas A op maandag 2 oktober genieten van een prachtige zoektocht: de bloemenmeisjes, de blauwe vlinder en de prachtige bij met haar bloem. We hebben ervan genoten. Bedankt!
Als afsluiter van een prachtige namiddag mocht de 2e-3e kleuterklas A op maandag 2 oktober nog eventjes spelen in de speeltuin.
Hiep, hiep, hiep hoera Joppe uit de 2e-3e kleuterklas A wordt op 5 oktober 5 jaar! Proficiat Joppe; maak er een fijne dag van.
Veilig de weg op met Lala de Koala! Op dinsdag 10 oktober kregen de kleuters van de 2e-3e kleuterklas A uitleg over hoe belangrijk het wel is om je fluohesje te dragen op straat.
Draag je fluohesje; de donkere dagen komen eraan!
Op donderdag 12 oktober vierden we in de 2e-3e kleuterklas A de vierde verjaardag van Noortje. Proficiat Noor en bedankt voor de traktatie!
Een kijkje achter de schermen van de 2e-3e kleuterklas A op zaterdag 21 oktober. Na het optreden de ontlading...
Er waren vier kaboutertjes zo, zo, klein… in de 2e-3e kleuterklas A.
Magic Jimmy nam ons op 15 november 2017 mee in de magische wereld. De kleuters van de 2e-3e kleuterklas A hebben er van genoten! Het was een prachtige voorstelling.
November 2017 : mindfulness - de kleuters van de 2e kleuterklas A maken kennis met de zonnegroet. Ze doen het SUPER!

2e -3e KLEUTERKLAS B
2e-3e kleuterklas B : De eerste schooldag !
De kleuters van de 2e-3e kleuterklas B stempelden hun voetjes voor de verjaardagskalender! Lachende gezichtjes … een heerlijke voetmassage!
Ja … Spatje vloog verloren heb jij hem soms gezien? De kleuters van de 2e-3e kleuterklas B veranderen in het ruimteknuffeltje “Spatje!”
Op donderdag 21 oktober kwam imker Nele in de 2e-3e kleuterklas B. Dat was een heel boeiende voormiddag. Ook enkele kleuters wilden zich inleven in het leven van de imker!
Een kijkje in de 2e-3e kleuterklas B wanneer de kleine kunstenaars een "bij" knutselen en proeven van honing: dat smaakt naar meer!
Waarneming van de vlinder en een cocon in de 2e-3e kleuterklas B !
Naar het bos op zoek naar bijen en vlinders op een grote bloem! Het was een super namiddag voor de 2e-3e kleuterklas B met dank aan de begeleiders van de opvang! 
Pompoensoep met spinnenballetjes in de 2e-3e kleuterklas B. Bedankt Mieke voor de hulp!
Enkele sfeerbeelden van de tovenaars en heksjes van de 2e-3e kleuterklas B in actie op het podium!
Spelen met waterparels in de 2e-3e kleuterklas B! Een groot succes bij de kleuters!
Waterijsjes maken en... Hoe bevrijden we het eendje uit de ijsblok! Een denkmoment voor de kleuters van de 2e-3e kleuterklas B!
Janne uit de 2e-3e kleuterklas B is jarig .. daar hoort muziek bij!
Koning weer zet aan tot techniek - knutselen van een regenmaker in de 2e-3e kleuterklas B!

2e -3e KLEUTERKLAS C
In september 2017 start de 2e-3e kleuterklas C een nieuw schooljaar!
Een bij op een mooie zonnebloem in de 2e-3e kleuterklas C (september 2017).
2e-3e kleuterklas C : Op stap naar het bijenbos, oktober 2017.
  • Oktober 2017: Lala de koala in de 2e-3e kleuterklas C. Vanaf nu dragen we ons fluojasje elke dag!
  • Oktober 2017 : Sportdag: sporten is gezond,samen sporten is leuk !
Oktober 2017: elke donderdag is het fruit- deeldag in de 2e-3e kleuterklas C, bedankt aan onze lieve Kathy die elke week ons fruit komt schillen.
Oktober 2017 - 2e-3e kleuterklas C : Genieten van het herfstzonnetje op de speelplaats. Samen buiten spelen is zo plezant.
Oktober 2017 : Enkele sfeerbeelden vanuit de kleedkamer op ons schoolfestival . Jullie hebben het super gedaan,de juf is fier op de 2e-3e kleuterklas C.
Oktober 2017: de 2e-3e kleuterklas C mag elke dinsdag smullen van lekker fruit en groente dankzij subsidies. We maakten kennis met kaki. 
2e-3e kleuterklas C : Kabouters in het bos (oktober 2017).

LAGERE SCHOOL (alle klassen samen)
Dag van de sportclub - 13 september 2017 : De kinderen kwamen in sportieve kledij naar school en deden een opwarming onder leiding van juf Siska.
Bosuitstap "Het Leen": De leerlingen van de 2e klas en de 3e klas vervulden op woensdag 4 oktober een aantal opdrachten rond het thema bos. Omdat alle opdrachten super goed werden uitgevoerd kregen de kinderen een hapje en een drankje. Na een fikse boswandeling keerden we tevreden terug naar school!
Naar jaarlijkse gewoonte gingen ook de 4e, 5e en 6e klas op sportdag. De leerlingen deden er boogschieten, teambuilding, trampoline en veel meer. Het was een fijne dag.

1e GRAAD (1e en 2de klas samen)
   

1e KLAS (A + B samen)
1e klas : kennis maken met Zoeper, Zoem en Zara.

1e KLAS A
Guillaume uit de 1e klas A was op 3 september jarig.
1e klas A : wij schrijven de 'm'. Op de speelplaats worden de eerste letters in het groot geschreven, 'gelopen' en heel veel geoefend. Daarna gaat het nog eens zo vlot in ons werkboekje.
1e klas A : champignons zaaien op 18 september en de olympische week van 20 september.

1e KLAS B
Olympische week : woensdag 20 september trokken we met de 1e klas naar de sporthal van Eeklo. Tijdens de spannende estafettespelen verdedigden we onze school en behaalden een verdiende 2de plaats dankzij een goede samenwerking! Daarna zetten de leerlingen zich enorm in tijdens de veldloop. Een dikke pluim voor alle leerlingen, wat een inzet!
Ook in de 1e klas wordt er nog geregeld geknutseld.  In september maken we van onszelf een superheld voor onze verjaardagskalender.
  • Knutselen in de 1e klas B (oktober).
  • In oktober/november proberen we echte proefkampioenen te worden.  We kweken zelf champignons. En met de proefkoffer spreken we al onze zintuigen aan: ruiken/voelen maar natuurlijk ook proeven bvb. kaki of rauwe champignons. Mmmm...
Proefkamioen deel 2: in een doorschuifsysteem leerde de 1e klas B de 4 smaken kennen: bitter, zuur, zout en zoet!
Welke smaken bij welke kleur horen, zie je onmiddellijk aan de gezichtjes! 
1e klas B : We leerden het woordje ijs.  Net als de poes Lucifer uit ons kernverhaal gingen we stiekem op zoek naar ijsjes op school.
Sluipen door de gangen, op de uitkijk staan, ... en dan proeven maar!  Mmmmm....

2e KLAS
De leerlingen van de 2e klas gingen vrijdag 15 september naar de sporthal voor een leuke en sportieve voormiddag met als afsluiter de jaarlijkse veldloop. Iedereen kreeg een "loopdiploma" om hen te belonen voor hun grote inzet!
Hoekenwerk fruit : dank zij de hulp van enkele ouders, een opa en juf Margot hadden de leerlingen van de 2e klas op woensdag 27 september een super leuk hoekenwerkmoment : een fruitsaté maken en natuurlijk eten, een creahoek, een spelletjeshoek en een computerhoek.
Week van 16-20 oktober : Tijdens het hoekenwerk konden de leerlingen van de 2e klas aan de hand van afwisselende activiteiten de verschillende aspecten van de herfst ontdekken.
Zo was iedereen actief betrokken bij de taken.

2e - 3e KLAS
Herfst in het bos "Het Leen" Op woensdag 4 oktober deed de 2e-3e klas een groot één tegen allen-spel in het bos.
Op stap met de klimaatdokter: Op woensdag 25 oktober ging de 2e-3e klas het veranderend klimaat onderzoeken in het Maldegemveld o.l.v. een klimaatdokter.

2e GRAAD (3e en 4de klas samen)
   

3e KLAS
   

4e KLAS (A + B samen)
September. De kinderen van de 4e klas A en B oefenen het technisch lezen. In kleine groepjes lezen ze spannende verhalen.
Op vrijdag 15 september starten de kinderen van de 4e klas A en B hun experiment 'paddenstoelen kweken'. Aan de hand van een stappenplan voeren ze de eerste handelingen uit.
Op vrijdag 29 september ging de 4e klas A en B we op verkeerswandeling. Rond de school zijn immers heel wat verkeersborden te vinden. We praatten over de betekenis van de borden en bekeken verschillende verkeerssituaties van dichtbij.
Op vrijdagmiddag 29 september 2017 voerden de leerlingen van de 4e klas A en B allerlei proeven uit rond weer en klimaat. Zo leerden ze meer over het broeikaseffect, de donder, de bliksem, de wind en de luchtdruk.
Op dinsdag 10 oktober controleert de politie de fietsen van de kinderen van de 4e klas. De meeste fietsen zijn in orde!
17 oktober, eindelijk, na een maand wachten, kan de 4e klas hun gekweekte paddenstoelen oogsten. Onze eerste vlucht! Nadat we ze grondig bekijken en geborsteld hebben kunnen we proeven! Mmmm lekker ... of niet soms?
Ook na de herfstvakantie gaat de 4e klas A en B verder met niveaulezen. Maar nu met een nieuwe leespartner!
4e klas A en B : Na de herfstvakantie troffen we deze reuzechampignon aan in onze kweekbak. Wat een kanjer!

4e KLAS A
11 september. De kinderen van de 4e klas A vonden reeds hun stekje in de klas. Het wordt een boeiend schooljaar!
Op dinsdag 19 september smeren de kinderen van de 4e klas A hun kuiten in. Na een sportief Olympisch Spel waarbij iedereen zich ten volle inzet, nemen we deel aan de veldloop. Iedere deelnemer ontvangt een loopdiploma. Lobke en Brent winnen de tweede prijs! Proficiat aan allen!

4e KLAS B
Op dinsdag 19 septeber ging de 4e klas B naar de Eeklose sporthal. Daar vertegenwoordigden we het land China op de Olympische dag. We speelden spelletjes als marathon, olifantenmars, tweelingenloop ... We sloten de voormiddag af met de veldloop, waar onze school met twee medailles won. Proficiat Lobke en Brent uit 4A!
Nu we een echte kweekbak voor champignons in de 4e klas B hebben, wordt het tijd om wat meer te leren over paddenstoelen. In groepjes gaan we op zoek naar info over de paddenstoel. Binnen enkele weken hebben we hopelijk een mooie oogst.
Vrijdag 27 oktober maakte de 4e klas B een korte wandeling in Bagerhoeke, op zoek naar mooie gevels. Na de herfstvakantie gaan we met de foto's aan de slag!

3e GRAAD (5e en 6de klas samen)
   

5e KLAS
Knutselles in de 5e klas : gemengde techniek : afplakken en schilderen van een abstract doek.
Ook de 5e klas nam deel aan de Olympische dag.

6e KLAS
Op vrijdag 22 september vond de Olympische dag plaats voor de 6e klas. Het werd een spannende dag met veel winnaars! Iedereen heeft zijn beste beentje voor gezet. We mochten heel fier terugkeren van onze laatste Olympische dag in de lagere school...
  • In september leerden we in de 6e klas over de planeten, manen en sterren van ons zonnestelsel. De broer van Xander kwam uitleg geven over de planeten en de zon en bracht ook zijn telescoop mee. Het was een boeiende namiddag!
  • Tijdens de lessen Godsdienst werkten de leerlingen van de zesde klas aan een groepswerk rond de Islam en het Jodendom. Op een toffe en leuke manier leerden we veel bij van elkaar!
Op 24 oktober bezocht de 6e klas het VISO; een technische school waar ze kennis maakten met de wereld van de fotografie, multimedia, de drukkerij... waarbij zowel het creatieve als het technische aspect in de kijker werd gezet. De leerlingen hebben genoten van een boeiende voormiddag!
Woensdag 8 november bracht de 6e klas een bezoek aan De Kring in Eeklo. We maakten kennis met het centrum, kregen een rondleiding en werkten zelf rond armoede aan de hand van een inleefspel. Op die manier weten we nu perfect waarom we voor Music for Life voor dit fantastische doel gekozen hebben!
  • Op 9 november mochten de 6e klas gaan sporten in Eeklo. Het werd een super sportieve en toffe dag!
  • Op 13 november bracht de 6e klas een bezoek aan het Spermalie te Brugge. Daar kregen ze een rondleiding,  maakten ze kennis met hotelmanagement en de richting restaurant. De hotelkamers werden bezocht en grondig bekeken,  ze mochten ook zelf in de keuken een gerecht klaarmaken en nadien natuurlijk ook proeven van hun eigen creatie. Het werd een super boeiende namiddag!