U bent hier : Start
Laatst aangepast op 14-12-2017
© Basisschool Sint-Antonius - Versie 5.0

Bezoek onze facebookpagina

 

 


 • Het schoolreglement (+ bijlage) en de bijhorende infobrochure kunt u steeds nalezen op de website van onze school.
  Enkel op uitdrukkelijk verzoek zullen we u van deze documenten een afschrift op papier bezorgen.
  Het schoolreglement en de infobrochure kan u ook steeds downloaden op deze pagina.
 • Gebruik dit inschrijvingsdocument wanneer u uw kind wenst in te schrijven.
  Vergeet niet de e-ID kaart en een klevertje van de mutualiteit mee te brengen naar de inschrijving!
 • Wanneer kan je je kind inschrijven in onze school ? Klik hier !
 • Het 'afwezigheidsbriefje' en het 'attest sporadisch toedienen van geneesmiddelen' kan je downloaden.
 • Wat eten we ? Bekijk het menu.
 • Vragen, suggesties, problemen ? Mail ze naar de webmaster.
 • Disclaimer

 

NIEUWE FOTO'S
U vindt alle foto's in de fotogalerij.
 
Laatst toegevoegd :
In onze 1e kleuterklas B was er een gezonde spanning rond de Sint te merken , we verkleden ons , stoppen pakjes in de schouw , knipten er op los en nog zoveel meer...
Hieperdepiep Hoera voor Daan ! Daan uit de 1e kleuterklas B werd op 4 december 3 jaar ! We maakten er een leuk feest van en stralen deed hij.

Op woensdag 6 december 2017 kwam de Sint met zijn twee pieten op bezoek op onze school. Alle letters waren verdwenen uit zijn boek! Sint moest dus op zoek naar magie om de letters in zijn bezoek terug tevoorschijn te kunnen brengen. Gelukkig hadden de kleuters een toverspreuk geleerd en brachten de kinderen van het vierde tot en met zesde leerjaar enkele magische goocheltrucs naar voren. Zo was het probleem van Sint opgelost en kon hij de kinderen in de verschillende klassen bezoeken. Jong en oud hebben ervan genoten!

Op dinsdag 05 december 2017 hebben we gewandeld voor de Warmste Week om de organisaties 'Feestvarken vzw' en 'De Kring Eeklo' te steunen. We startten met een opwarming van juf Siska. Vervolgens zijn we tot aan het stadhuis van Raverschoot gewandeld. Van kleuter tot 6e klas hebben we flink doorgestapt. Nadien konden we genieten van een stukje cake met koffie of chocolademelk. 
2e-3e kleuterklas B : We toveren met de Sint en zeggen goeiemorgen in smogtaal!
6 december - De Sint is jarig! Wat een spannende dag ... de kleuters van de 2e-3e kleuterklas B hebben genoten!
Op woensdag 6 december bracht sinterklaas de 2e-3e kleuterklas A een bezoekje!
Op 6 december kwam de Sint op school. Ook in de 1e klas waren de kinderen helemaal in de wolken met zijn bezoek en natuurlijk ook met de geschenkjes die hij meebracht.

Op 16 november ging de 1e klas A naar het Gravensteen en de tuin van Kina. Een verrassende en zeer leerrijke dag !

 • 29 november. Metend rekenen is niet saai! De kinderen van de 4e klas A meten de inhoud van verschillende glazen, borden, bekers en lepels. We kijken en vergelijken!
 • Op 5 december geeft juf Senna van de organisatie Djapo een werkwinkel "Fair trade". Tijdens dit inleefspel verandert onze klas in een rechtbank en onderzoeken de kinderen hoe het zit met de eerlijke handel en  de palmolieteelt  in IndonesiĆ«.  Deze workshop werd ons aangeboden door Noord-Zuid Eeklo.
Voorleesweek : op vrijdag 24 november hebben de kinderen van de 4e, 5e en 6e klas voorgelezen voor de kinderen van de 1e, 2e en 3e klas. Hierbij werd in kleine groepjes eerst een verhaal voorgelezen en vervolgens werd er rond dat verhaal een activiteit gedaan. Een pluim voor de kinderen van de 4e, 5e en 6e klas die stuk voor stuk prachtige dingen in elkaar gestoken hebben. Dit doen we zeker nog een keer!
Voorleesweek : op woensdag 22 november hebben de ouders/grootouders voorgelezen aan de kinderen van de 1e, 2e en 3e klas.
Het was heel erg gezellig en de kinderen hebben ervan genoten.

Woensdag 29 november vierden we de verjaardag van Kasper en Amy uit de 2e-3e kleuterklas A. Proficiat ! We maakten er een spetterende dag van.